Nya och gamla vagnar

Hör Palle förklara hur nya vagnar snabbt patinerar och får den fina rustika looken när de står ute i väder och vind.

Nya vagnar är tillverkade av obehandlad furu vilket gör att de tar färg väldigt snabbt och blir grå/bruna av att stå ute i det danska vädret. När solen värmer upp träet drar den sockret ur träet, vilket ger den helt unika väderbitna looken som många förknippar med vagnar.

Genom att köpa produkter tillverkade av nya vagnar får du en möbel som håller i fler år än begagnade vagnar, eftersom de nya vagnarna inte redan har haft ett långt och hårt liv på byggarbetsplatsen.

På de nya vagnarna undviker man också att det fortfarande finns olika färg- och cementrester på vagnen. Det kan dock fortfarande förekomma kvistar och små ojämnheter, eftersom trä är ett organiskt material. Så inga två produkter kommer att vara exakt likadana.

Skriv till oss

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.

Pall Topp
Min passion för återvunnet trä

Jag har alltid haft en brinnande önskan att bli självständig och arbeta med trä; men inte vilket träd som helst. Återvunnet material har alltid betytt något speciellt för mig på grund av materialets själ och historia.

En stor förändring i mitt liv behövde ske innan jag började leva ut min dröm. För lite över 5 år sedan var jag mitt uppe i en skilsmässa och behövde använda mina händer samtidigt som jag samlade mina tankar.

Därför började jag producera möbler ute i mina föräldrars trädgård. Här var jag petig med träet och lärde mig att göra rustika, unika möbler och samtidigt bevara materialens unika själ och patina. För första gången kände jag att jag hade landat på rätt hylla.

Efterfrågan på möblerna kom snabbt, så jag hyrde en liten verkstad, och har sedan dess flyttat till större lokaler 3 gånger för att kunna hänga med efterfrågan.

Idag finns företaget i Hasselager, lite utanför Århus, och jag värdesätter fortfarande min aktiva och mångsidiga vardag lika mycket som när jag startade företaget 2014.

Passionerade hälsningar

Pall Top - Pins of the Cable Drum